Şemikler Anadolu Lisesi

Telefon : 0 (232) 336 79 40
Belgegeçer : 0 232 336 05 76
WEB https://semiklerlisesi.meb.k12.tr
Adres : ŞEMİKLER MAH. ERDOĞAN AKKAYA SK. A BLOK ŞEMİKLER ANADOLU LİSESİ NO: 75 KARŞIYAKA / İZMİR
VİZYON : Çağdaş teknolojiye uyumlanarak, sürekli değişen ve yenilenen dünyada eğitimin odağında olmak. Sürekli değişim, Sürekli Yenileşme !
MİSYON : Öğrencilerimizi, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, çağdaş yaşamın bilgi, beceri ve değerleriyle donanmış, katılımcı, sorgulayan ve özgüveni gelişmiş gençler olarak yetiştirirken, kendi ilgi ve yeteneklerini geliştirerek, günümüz teknoloji dünyasında mutlu sağlıklı bireyler olarak hayata atılmalarına katkıda bulunmak.
BAŞARILAR :

Yabancı Dil : İngilizce - Almanca
Isınma : Kalorifer
Servis : Okulumuzda, Velilerimizin irtibat halinde olduğu özel bir öğrenci servisi mevcuttur.
Ulaşım : Okulumuzun İZBAN Demirköprü Durağına 10 dakika uzaklıkta bulunmaktadır. 222 Numaralı Şemikler-Karşıyaka belediye otobüsü ve 122 numaralı Mavişehir - Karşıyaka belediye otobüsü ayrıca Şemikler-Karşıyaka dolmuş hatları üzerinde bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri : Okulumuz, Şemikler mahallesinde, Diş hastanesine yakın konumdadır. Ulaşım yönünden elverişli bir güzergaha sahip olmakla birlikte, geniş ve ağaçlı bir bahçesi vardır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İzmir ilinin Karşıyaka ilçesine bağlı bulunmaktadır.İl merkezine 3 km uzaklıktadır. İlçe merkezine ise 1 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Basketbol, futbol ve tenis gibi bir çok sportif alanda faaliyetlerimiz mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler : Tubitak Bilim fuarı ve "Yenilikçilik Projeleri" gibi bilimsel alanlarda faaliyet göstermektedir.
Proje Çalışmaları : Tubitak Bilim fuarı ve Model Birleşmiş Milletler ve Matematik Öğretiminde Yenilikçi Yaklaşımlar projeleri gibi çalışmalar devam etmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Şİmdiye kadar yapılmış e-twining ve Erasmus projeleri yanında, 2019-2020 hedeflerimiz arasında yeni Erasmus ve e-twining projeleri için çalışmalar bulunmaktadır.